Hajerősítők

A haj barátai: rozmaring, zsálya, kamilla

A rozmaring, zsálya, kamilla kiváló hajerősítők, csökkentik a hajhullást és serkentik a haj növekedését.

Hozzávalók:

  • Jojobaolaj, vagy mandulaolaj
  • rozmaring, zsálya, vagy kamillaolaj (akár mindet is használhatod ugyanazon pakolás elkészítéséhez)

Használata:

50 ml jojoba, vagy mandulaolajhoz csepegtess kb. összesen 20 cseppet a rozmaring, zsálya, vagy kamillaolajból(amennyiben valamely alapanyag hiányzik az sem gond, a lényeg, hogy kb 20 csepp legyen). Az elkészült pakolást dörzsöld a hajadba és tégy rá egy törülközőt. Hagyd állni egy órán keresztül, majd alaposan öblítsd le és mosd ki a kedvenc samponoddal. A műveletet ismételd 2-3 hetente az eredményért.

Korpásodás ellen

Korpásodás ellen az illóolajokkal(rozmaring, teacserje, eukaliptusz)

Hozzávalók:

  • mandulaolaj
  • rozmaring, teacserje, vagy eukaliptusz (akár együttesen is használhatod őket ugyanazon pakolás elkészítéséhez)

Használata:

50 ml mandulaolajhoz csepegtess kb. összesen 20 cseppet a rozmaring, zsálya, vagy kamillaolajból(amennyiben valamely alapanyag hiányzik az sem gond, a lényeg, hogy kb 20 csepp legyen). Az elkészült pakolást dörzsöld a hajadba, majd csavarj törülközőbe. Hagyd állni egy órán keresztül, majd alaposan öblítsd le és mosd ki a kedvenc samponoddal. A műveletet ismételd 2-3 hetente az eredményért.

Természetes szőkítő

Milyen lesz szőkesége? A természetes szőke haj titka

A világosszőke haj élénkítésének ősi módszere: a hajmosás utáni kamillás, és a citromos öblítés. Bár az eredményhez némi türelem is szükségeltetik (a hajszín 1-2 alkalom után kezd élénkülni) mégis megéri a várakozást, hiszen a természetes eszközökkel végzett szőkítés magától értetődően természetes hatást kelt majd, nem mellékesen a lenőtt haj kétségbeejtő látványa nem kerget bennünket havonta a fodrászhoz.

Töredezett hajra

Soha többé száraz, töredezett hajat!

Hozzávalók:

  • mandulaolaj
  • rózsafa, vagy eukaliptusz (akár együttesen is használhatod őket ugyanazon pakolás elkészítéséhez)

Használata:

50 ml mandulaolajhoz csepegtess kb. összesen 20 cseppet a rózsafa, vagy eukaliptusz (amennyiben valamely alapanyag hiányzik az sem gond, a lényeg, hogy kb 20 csepp legyen). Az elkészült pakolást dörzsöld a hajadba, majd csavarj törülközőbe. Hagyd állni egy órán keresztül, majd alaposan öblítsd le és mosd ki a kedvenc samponoddal. A műveletet ismételd 2-3 hetente az eredményért.